Wie ben ik?

Over mij

Ik ben Maartje Thoen-Houben, logopedist en leesspecialist. Ik ben sinds mijn opleiding Logopedie, al 30 jaar, werkzaam in het vakgebied logopedie en lees- en spellingsproblemen. Sinds 1992 werk ik als logopedist in het onderwijs en heb dan ook heel veel scholen en kinderen gezien. Van basisonderwijs tot speciaal onderwijs, overal zijn kinderen die hulp kunnen gebruiken bij lezen en spellen. Momenteel werk ik naast mijn praktijk in Amsterdam op een school voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS): de Alexander Roozendaalschool. 

Opleiding en werkervaring

Mijn passie is het helpen van kinderen met lezen en spelling, en dit is dan ook de rode draad in mijn opleiding en werkervaring. Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest op diverse scholen was voor mij de tijd rijp om mijn eigen praktijk te starten. Mijn praktijk bestaat sinds 2011 en ik vind het nog steeds een eer om uw kind wegwijs te maken in de wereld van het lezen en spellen en u wegwijs te maken in het Nederlandse onderwijssysteem.

Het werken met meertalige kinderen en hun ouders doe ik graag en vaak. Ik werk zowel met kinderen die in Amsterdam naar school gaan, als met internationale leerlingen die hun Nederlands willen bijspijkeren.

Mijn kennis blijf ik onderhouden door steeds cursussen te blijven volgen op mijn vakgebied en de vakliteratuur bij te houden. 

Via MijnSuperkracht geef ik af en toe een webinar. Ook geef ik cursus via KWeC de cursus TOS en leren lezen. Lees hier verder.

Mijn C.V. is te vinden op mijn LinkedIn profiel.